מאמרים

כל כך הרבה טבעונאיות לא אוכלות מספיק פירות מתוקים ואז מעמיסות על עצמן גרסאות טבעונאיות עתירות שומן ומלח של אוכל מבושל פחמימתי ודל שומן, ותוהות איך זה שהן מרגישות חולות. מספרים להן שהן צריכות לצום/להתנקות בשביל לסייע ל"ניקוי רעלים" כשלמעשה מדובר פה ב"צבירת רעלים" מאכילת יתר של שומן, מזון מיובש, מחסור בפחמימות(סוכרים) ועודף במלח. אם את רוצה לצום/להתנקות, נסי לחיות באורך חיים בו עיקר הקלוריות שלך מגיעות מפירות ופחמימות פשוטות במשך כמה חודשים ואז תראי כמה רצון יש לך לצום! 

מלים שמשו מאז ומתמיד לתמיכה באלימות חברתית ולהפיכתה לחוקית. אלימות נחשבת אלימות רק כאשר היא מופנית כלפי קבוצת הרוב השלטת. כאשר היא מופנית לאחרים היא מקבלת שם חדש כדי להפוך לחוקית ומקובלת מבחינה מוסרית.

סיפורו של טבעוני שהצליח להעלות את רמת ה-b12 שלו ללא תוספים וללמוד הרבה דברים על החיים בדרך. "המדע הוא לא האמת, הוא רק חוקר אותה. גם אני חוקר, בדרכי. .. b12 הוא רק אחד מאותם מיליוני דברים שביחד יוצרים את המורכבות המדהימה של החיים שלנו. חומר שידענו לתת לו שם, לקטלג אותו כויטמין. .. ויטמין זה כוח החיים בלטינית."

fig blossom?
היכן מתחבאת פריחת התאנה? מאת אופק און-בר
בזמן שכל העצים מלבלבים וחושפים את פריחתם, התאנה מוציאה עלים חדשים ובחיקם בליטות קטנות, קשות וירוקות שהולכות וגדלות וחלקן מבשילות לפרי המתוק המוכר. תאנה בסינית זה וווּ-הוּאַ-גוּוֹ, והמשמעות של השם היא "פרי ללא פרח". בבנגלית קוראים לתאנה "דוּמוּר" ואם תשחקו שם מחבואים ותסתתרו ממש טוב יגידו לכם ש"הפכתם לפרח של דומור". אז איפה מתחבאים הפרחים של התאנה?

תזונא: זה לא רק אוכל מאת דוג גראהאם
רוב הגורמים המשפיעים באופן ישיר על התזונה שלנו אינם קשורים בהכרח לסוג המזון שאנו אוכלים. מהם אותם גורמים "חיצוניים" הכל כך חשובים לתזונה שלנו?

שואלים אותי "אבל כמה פירות אני כבר יכול לאכול בפעם אחת? אתה אומר לי לאכול יותר מחתיכת מלון אחת או שתי בננות?" "כן", אני עונה. אנחנו יכולים לאמן את עצמנו לאכול ארוחות-פירות מספקות, וכך לאפשר לעצמנו לאכול פירות עד שנשבע לחלוטין.

אם חשתם בכאב בעת אכילת תמרים תהיה זו איוולת לומר שהתמרים הם אלה שגרמו לרגישות, אך כן ניתן לומר שהם בעצם גרמו לכם לשים לב לבעיה. כשאנו מניחים חומר כל כך מרוכז כמו תמר על חור בשן אנחנו בהחלט עומדים להרגיש את זה! אותה תוצאה צפויה להתקבל גם אם נשתמש במלח (נסו בעצמכם). מטרת מאמר זה היא לפזר את הערפל סביב אכילת פירות ולהסביר מדוע פירות שלמים, טריים, בשלים וחיים אינם הגורם האמיתי לבעיות שיניים.

מתחברים מחדש לשורשים לעלים ולגבעולים שלנו מאת אריקה
בּוּרוּת (Rewilding) זהו תהליך הפוך לביות וחירבות. חזרה לטבע, גילוי השורשים שלנו, פינוי הנתיב שלנו מפסולת כך שנוכל להתחבר באמת עם מה שמתרחש בתוכינו. זהו כיוון מחדש של גופינו, החיים שלנו – גמילה מהתמכרויות ישנות והרגלים ישנים. זוהי התייצבות אמיצה מול חיים חדשים ולא-נודעים.

מחוללי סרטן ובישול - מחוללי בריאות וטבעונאות מאת וסנטו מלינה
מזון מבושל, המשולל מטבעיותו באמצעות חשיפה לחום מלאכותי, הוא למעשה חרב דו-כיוונית: מצד אחד מופיעים במזון חומרים מחוללי סרטן ומצד שני שללנו ממנו מרכיבים תזונתיים חיוניים. וסנטו מלינה סיכמה לנו חלק ממה שידוע על "פסטיבל המחוללים" בין המזון המחולל והטבעונאי.

להצמיח זנב ולהתעורר לחיים מאת אופק און-בר

בחופש הזה אל תחפשו אותי בבית – אני בחוץ! מטפס על עצים, שוחה בנחלים,רוקד ומשחק ואוהב את החיים. במיוחד אני אוהב לטפס על עצי תאנה. בכל תאנהיש המון זרעים ואני תמיד משתאה איך כל זרע קטן יכול להפוך לעץ ע-נ-ק-י.וכשאני על העץ, זה מאד ברור שאם היה לי זנב זה היה מאד שימושי. מישהו כברניחש על מה אנחנו הולכים לדבר? על איך להצמיח זנב ועל איך להתעוררלחיים... זה די ברור לא? נבטים!

טעם החיים – הטרי, הטעים, והבריא... מאת אופק און-בר

..החלק המרכזי בתזונא שלי הוא פירות ועלים - מתוק וירוק. כמו רוב הילדים,אני מאד אוהב מתוק. במקום לאכול ממתקים שהם "בטעם" פירות עם ציורים שלפירות על העטיפה, אני מעדיף את הדבר האמיתי – פירות בשלים וצבעונייםבאריזה המקורית שלהם (ככה גם אין אשפה).

בחזרה לגן עדן או... מדוע לאכול נא? מאת דיוויד וולף
חייהםשל רבים הוקדשו לתהייה בנוגע לאנושות וה"נפילה מחסד". מה גרם לניתוקהאנושות מחיים בגן עדן טבעי? למה הציוויליזציה נמצאת בחוסר איזון עם הטבע?... אלה מאיתנו שהולכים בדרך של טבעונאות מאוזנת ומתחשבת, מאמינים שמצאנואת החלק החסר העיקרי..

האם אנחנו יכולים לאכול נא באקלים קר? מאת ויקטוריה בוטנקו
חורףאחר חורף של אכילה בכמויות של אוכל מבושל לא עוזרת לגוף האדם לעמוד טוביותר במזג אוויר קר. להפך, אדרנלים מוחלשים בסופו של דבר לא יתפקדו כמושצריך אפילו במזג אוויר חם.

רשימת השפל והקטל הנגרמים מהנוהג האנושי לעקר את המזון מאת רוב מילר וסת' אשר

הפריטים והתעשיות שלהלן הם הרסניים באופן שאין לאומדו, והם בעיקר, אם לא לחלוטין, מיותרים באורח חיים טבעונאי.

שיר הלל לרסק ירוק מאת ויקטוריה בוטנקו

שתייתשתיים-שלוש כוסות של רסק ירוק בכל יום, תבטיח צריכה מספקת של עלים ירוקיםעל מנת להזין את גופכם, והם ייספגו בו כראוי. אנשים רבים ואפילו טבעונאים(הניזונים ממזון טבעוני ונא) אינם אוכלים די עלים ירוקים.
"ככל נראה מרבית האנשים חיו רוב הזמן בחבורות קטנות שמנו כמה עשרות או לכל היותר מאות ספורות של פרטים. וכל הפרטים הללו היו בני אדם. חשוב לציין זאת, כי אין זה מובן מאליו. בחברות החקלאיות והתעשייתיות שהתקיימו בעשרת אלפים השנים האחרונות, מרבית הפרטים אינם בני אדם אלא בעלי חיים. בעלי חיים אלה הם חלק אינטגרלי מהחברה, גם אם הם כמובן לא חברים שווי זכויות [...] החברה הישראלית מונה כ-7.5 מיליון בני אדם וכ-250 מיליון תרנגולות."

עשב חיטה - הנס הירוק מאת נטלי שווינקלשטיין N.D.
70% מתכולתו המוצקה של עשב החיטה הוא כלורופיל. כלורופיל הוא הבסיס של כל חיי צמח ומתייחסים אליו כ-"דם החיים של הצמח" כי הוא מאד דומה בהרכבו למולקולה של ההמוגלובין שבדם ולכן מאפשר לו להיספג ביתר מהירות ולהתחיל בבניית מחזור הדם.


מאמרים מאת אלירן דה-מאיו:

מאמרים בעברית על הרשת

רחל כותבת רבות בנושא טבעונאות ואורח חיים בריא.
Google Gadget - "Slim RSS Reader"

"ואנשי קודש תהיון לי.." מאת הרב שמחה רוט
מדוע על יהודי שומר מצוות להקפיד על טבעונות.
בימינו אנו, מן הראוי לדבר בשבחי התזונה הטבעונית, במיוחד לגבי יהודים שומרי מצוות. מכיוון שהצהרתי תפתיע רבים (ותדהים אחרים), מוטל עלי להביא תשובה מלאה ומנומקת  ... תזונה טבעונית ומגוונת כוללת פירות, ירקות, ירקות עלים, דגנים מלאים, בוטנים, זרעים שונים וקטניות.

צעד ראשון מאת ליאו טולסטוי
הסופרהרוסי הנודע לב (ליאו) טולוסטוי מתאר בפרוטרוט רשמים מביקור שערך בביתמטבחיים בעירו, ומסביר כי הבחירה לאכול בשר מדכאת את היכולת הרוחניתהגבוהה ביותר באדם: זו של סימפטיה ורחמים כלפי יצורים חיים כמותו.

אמיתי זיו | צמחוני של ימי חול ובתגובה אורנה רינת | לאכול את העגל ולהשאירו שלם
אמיתי מפרגן למעבר חלקי לצמחונות ואורנה עונה: "העמדה הצמחונית המוסרית .. אסור לה להסכים ליצירת זהות מוסרית בין הפחתה להפסקה, .. היל תובע למעשה לא רק הכרה בוויתור שלו, שזה לגיטימי, אלא הכרה עקרונית ב"זכותו לעונג" הכרוך באכילת בשר .. [ש]היא למעשה ויתור על התביעה המוסרית העומדת ביסוד הצמחונות. .. העיקרון הבסיסי, שלפיו אסור לקחת חיים למען עונג, .. העגל כאינדיווידואל מאבד את חשיבותו.". בהקשר טבעונאי - הבחירה ב"עונג" על חשבון "החיים" רלוונטית ביותר.




תת-דפים (29):הצגת הכל